Strid om prest til taterne

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske kirke ønsker å opprette en egen prestetjeneste for taterne/romanifolket etter å ha sagt unnskyld for behandlingen minoriteten har fått. Romanifolket ønsker heller en annen form for støtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kirken leverer bare ord, ord, ord. Siden de kom med unnskyldningen til romanifolket på kirkemøtet i 2000, har de ikke gjort annet enn å snakke, sier styreleder Linda Aleksandersen i Landsorganisasjonen for Romanifolket (LOR) til Vårt Land. Hun sier at de verken trenger eller har etterspurt en presteordning.

– Vi har to svært konkrete ønsker. Kirken bør være pådriver for en kollektiv erstatningsordning for romanifolket og for arbeidet med å etablere et eget sted, et senter for romanifolket, sier hun.

Kirken sier den skal se nærmere på disse ønskene. Assisterende direktør Gerd Karin Røsæg i Kirkerådet forklarer hva kirkeledelsen har tenkt da arbeidet med en egen prestetjeneste ble satt i gang:

– Kirken har sagt unnskyld til romanifolket og taterne for behandlingen som ble dem til del. Men unnskyldningene fra to kirkemøter har ikke nådd langt nok ut. Derfor prøver vi nå å tilby kirkelige tjenester, sier Røsæg.