Flere rektorer planlegger store førsteklasser

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

En undersøkelse blant rektorer i Norges største byer viser at flere planlegger førsteklasser med over 25 elever. Tidligere har det vært et uttalt mål om maks 18 elever i første klasse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelsen omtales i Aftenposten og er gjort av Respons Analyse for Utdanningsforbundet. 154 rektorer i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger har svart på hvor store førsteklasser de hadde forrige skoleår og hvor store klasser de har planlagt for dette skoleåret.

Mer enn én av tre rektorer planlegger klasser med over 25 elever dette skoleåret. Bare én av fire oppgir at de vil ha under 18 elever i klassen, slik målet var ved innføringen av reform 97.

Steffen Handal i Utdanningsforbundet mener undersøkelsen forteller om en «svært urovekkende» skolevirkelighet for mange seksåringer.

– De fleste som kjenner en seksåring kan jo prøve å forestille seg hvordan det er å være i et klasserom med 28 små barn, og ha ansvar for dem både pedagogisk og sikkerhetsmessig, sier han.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier undersøkelsen kan vise noe interessant, men at den ikke gir noe dekkende bilde for hele landet.

Personvernpolicy