Taket raste sammen på Sentrum scene

Deler av taket raste sammen under en studentkonsert på Sentrum scene i Oslo. Minst 15 personer er skadd. Politiet mener nå at de kan ha funnet årsaken til at deler av taket kollapset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Taket falt ned, og så ble det totalt kaos. Brannalarmen gikk med en gang, sier Charlotte Nilsen.

15 personer er ifølge politiet lettere skadet. Ingen skal være alvorlig skadd. 14 er sendt til legevakt, mens en person er sendt til Ullevål sykehus.

Det var deler av takets betongkonstruksjon som kollapset, ifølge politiet.

– Parallelt med at vi evakuerer stedet, jobber brannvesenet med å sikre stedet mot nye ras. Skadde blir tatt hånd om av ambulansepersonell, skriver politiet på Twitter.

1.800 evakuert

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 17.28 søndag kveld og rykket ut med alt disponibelt mannskap.

Bygningen ble evakuert i 18-tiden.

Det populære konsertlokalet ligger på Arbeidersamfunnets plass i Oslo, og har plass til snaut 2.000 tilskuere.

Det var 1.800 personer til stede på konserten i regi av BI, opplyser politiet.

Alle er evakuert, og politiet har sperret av området utenfor.

– Det var helt panikk, folk skjønte ikke hva som skjedde, sier en som var på stedet til TV 2.

– Blod i ansiktet

Ulykken skjedde under en fadderuke-konsert med DJ-en Steve Aoki da deler av taket i konsertlokalet begynte å falle over studentene.

– Patruljene på stedet forteller at det er flere som har fått noe i hodet og at de har blod i ansiktet, sier operasjonsleder i Oslo Vidar Pedersen til VG.

På gaten utenfor lå flere mennesker skadet. Noen av de skadede hadde hodeskader.

– Veldig dramatisk

– Det ble satt i gang umiddelbar evakuering av stedet. Området rundt er sperret av, og brannvesenet har sikret stedet for å unngå nye ras, sier Pedersen til NTB.

– Vi skjønte ikke hva som skjedde. Så ser vi at det drysser fra taket. Det begynte med små steiner, og plutselig kom det store biter også. Jeg opplevde det som veldig dramatisk, sier førsteårsstudenten Ashkam (21).

Motor dunket i murtaket

Politiets undersøkelser tyder på at en motor dunket inn i murtaket på Sentrum scene, og at dette gjorde at takbiter falt ned under en konsert, skriver VG.

Ifølge politiet er det motoren som hever og senker lysrigget over scenen som traff murtaket søndag.

– Vi har hatt krimteknikere på åstedet. De har gjort noen foreløpige undersøkelser, før miljøseksjonen overtar saken og etterforskningen mandag, sier Øyvind Torgersen, vaktleder ved krimvakta ved politiet i Oslo til VG.

Flere personer ble skadd da deler av taket raste ned på Sentrum scene, der det pågikk en konsert for BI-studenter søndag Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Flere personer ble skadd da deler av taket raste ned på Sentrum scene, der det pågikk en konsert for BI-studenter søndag Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

– Årsaken er ikke komplisert

Brannvesenet opplyser at det var et to til tre centimeter tykt lag med murpuss som falt ned mellom åtte og ti meter.

– Det var et lag med murpuss i taket i forbindelse med heisstativer. Det er omtrent én meter i radius med murpuss som falt ned, sier Øystein Eriksen, fagleder i Oslo brann og redningsetat.

Politiets innsatsleder på stedet sier det trolig dreier seg om selve takkonstruksjonen.

– Det virker ikke som om årsaken er komplisert, men etterforskningen vil avdekke dette. Det er vanskelig å laste arrangøren for dette, sier Rune Bjørsvik.

– Vi er forferdelig lei oss

Sentrum scene ønsker nå å finne ut av hva som forårsaket ulykken.

– Vi er forferdelig lei oss etter ulykken som skjedde på Sentrum Scene i dag, skriver Sentrum Scene i en pressemelding.

– Våre tanker går til de som ble berørt av ulykken og til alle ungdommene som var på et i utgangspunktet positivt og hyggelig arrangement. Vi er svært opptatt av sikkerhet. Det skal være trygt å gå på konsert på Sentrum Scene for både publikum og ansatte, skriver Sentrum Scene.

De avventer nå politiets undersøkelser for å finne årsaken til at murpussen falt ned fra himlingen.

– Sjokkert og lei meg

Det var DJ-en Steve Aoki som holdt konsert for studentene da ulykken skjedde. DJ-en har nærmere 4,7 millioner følgere på Twitter, og delte søndag kveld meldinger om ulykken med sine følgere.

– Jeg er sjokkert og lei meg. Jeg tenker på de skadde, og ønsker dem god bedring, skriver han.

Personvernpolicy