Kvinne død etter skyteulykke på skytebane

En kvinne mistet livet etter å ha blitt skutt under en organisert skytetrening på Skreia i Oppland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selve hendelsen inntraff fredag kveld. Kvinnen ble hentet med luftambulanse og fløyet til Oslo universitetssykehus liker etter ulykken. Natt til søndag døde hun på sykehuset, opplyser politiet i Gjøvik i en pressemelding.

– Omstendighetene rundt hendelsen er fortsatt noe uklare, og saken er under etterforskning. Det er foretatt krimtekniske undersøkelser på stedet, og kvinnen vil bli obdusert. Det er ingen opplysninger i saken som skulle tilsi at det har skjedd noe kriminelt, skriver politiet.

Det var under organisert trening sammen med flere andre personer på Viken skytebane i Østre Toten at kvinnen ble truffet av skudd, ifølge NRK.

– Våpenet som er beslaglagt, tilhørte skytterklubben og ble brukt på stedet. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å si, sier politiadvokat Marte Johansen, ved Innlandet politidistrikt til kringkasteren.

Aftenposten har snakket med Halvor Skinstad, formann i Lena Sportsskyttere, der ulykken skjedde. Han sier at ingen vet hva som har skjedd.

– Da ambulansen hentet henne, fant de ingen synlige skuddskader. Det er politiet som har sagt at det er en skuddskade, jeg vil ikke påstå at hun ble truffet. Det vet vi ingenting om, sier Skinstad.

Personvernpolicy