Oslopolitiets bil tagget ned igjen

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

For andre natt på rad har en av patruljebilene til politiet i Oslo blitt tagget ned. En høyst uønsket opptreden, sier politiet, som har anmeldt hærverket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til lørdag tagget en person ned ruter på en patruljebil som sto parkert i Schweigaards gate, i nærheten av politihuset på Grønland. Politiet satte inn hundepatruljer da de lette etter en person med svart hettegenser og svart sekk etter hendelsen. Bilen var så tilgriset at den måtte tas ut av tjeneste.

Natt til søndag skjedde det igjen. En patruljebil som sto i Osterhaus' gate, ble utsatt for hærverk klokken 2.15.

– Det er brukt en sølvfarget lakk i begge tilfellene, så vi utelukker ikke at det kan ha sammenheng. Vi oppretter anmeldelse, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB. Han sier taggere ofte bruker signaturer, så politiet utelukker ikke at noen kjenner igjen signaturen og kan spore opp personen eller personene bak. Også den andre bilen er tatt ut av tjeneste.

– Dette er skadeverk som i verste fall svekker politiets beredskap. Det ser vi alvorlig på, sier Jøkling.

Personvernpolicy