Vådeskudd-saken i Gran ferdig etterforsket

Politiet arbeider på åstedet i Søndre Ål ved Gran på Hadeland natt til søndag der konen til den siktede ble drept. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Politiet arbeider på åstedet i Søndre Ål ved Gran på Hadeland natt til søndag der konen til den siktede ble drept. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Innlandet politidistrikt har avsluttet etterforskningen av 51-åringen som er siktet for å ha drept kona med rifle på Gran på Hadeland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Saken er nå sendt til statsadvokat for å avgjøre om det skal tas ut tiltale for drap hos riksadvokaten. Vi mener etterforskningen peker i retning av at han har drept kona, og at det ikke er snakk om noe uaktsomt drap, sier politiadvokat Trine Hanssen til VG.

Mannen ble først siktet for uaktsomt drap på sin kone etter at et rifleskudd gikk av inne i parets enebolig på Hadeland i Oppland lørdag 9. januar.

Siktelsen ble senere endret fra uaktsom til forsettlig, etter at undersøkelser på stedet og avhør ble gjennomført.

Bakgrunn: Person døde av vådeskudd i bolig

Dagen før drapet skal kona ha gitt ektemannen beskjed om at hun ville skilles. Paret hadde vært gift i 20 år.

– Vi mener dette kan være motivet for drapet. Ektemannen er åpen på at de skulle gå fra hverandre, men nekter for at bruddet skulle kunne føre til at han ville ta livet av kona, sa politiadvokat Hanssen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus