Rikshospitalet har gått tom for kreftmedisin

20 beinmargskreftpasienter ved Rikshospitalet i Oslo har de siste 14 dagene ikke fått medisinene de trenger fordi sykehuset har gått tom for medisinene. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
20 beinmargskreftpasienter ved Rikshospitalet i Oslo har de siste 14 dagene ikke fått medisinene de trenger fordi sykehuset har gått tom for medisinene. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

20 beinmargskreftpasienter ved Rikshospitalet i Oslo har de siste 14 dagene ikke fått medisinene de trenger. Årsaken er at sykehuset har gått tom for medisiner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har måttet gi beskjed til nærmere tjue pasienter om at deres planlagte behandling foreløpig er satt på vent, sier leder ved avdeling for blodsykdommer, Geir Erland Tjønnfjord til TV 2.

Nå må pasientene vente til oktober for å få behandlingen de trenger. Ifølge Tjønnfjord vil ikke det føre til noen medisinske konsekvenser for pasientene, dersom legemiddelselskapene holder det de lover og leverer nye forsyninger i oktober.

Hittil i år har det blitt tomt for 147 medikamenter hos apotekene. Det kan være flere årsaker til det, men dersom det oppstår et produksjonsproblem så er legemiddelindustrien pliktet til å melde fra innen to måneder. Men her svikter det ifølge Statens legemiddelverk ofte.

Les også: – Ny metode bekjemper kreft med «lysbomber»

Alkohol kan føra til minst sju kreftformer

Ny metode for å oppdage føflekkreft

– Å følge helseråd reduserer risikoen for kreft med 66 prosent

Personvernpolicy