14 personer smittet av tuberkulose

1,7 milliarder mennesker er smittet av tuberkulose på verdensbasis, og rundt to millioner mennesker dør hvert år. Foto: Reuters/Damir Sagolj
1,7 milliarder mennesker er smittet av tuberkulose på verdensbasis, og rundt to millioner mennesker dør hvert år. Foto: Reuters/Damir Sagolj

14 personer er smittet med tuberkulose i Skien i Telemark. Seks andre tilfeller ble oppdaget i sommer. 50 personer som har vært i kontakt med de syke, ble innkalt til undersøkelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har funnet fram til en stamme av tuberkulose i Skien – med andre ord at sykdommen har samme opphav. Og den skal vi nå ta knekken på, slik at sykdommen ikke sprer seg. Likevel må vi regne med noen ytterligere tilfeller, sier overlege Frode Tinderholt ved smittevernavdelingen ved Sykehuset Telemark til NRK.

Etter at seks tilfeller ble avdekket i sommer satte Helseetaten i Skien i gang et kartleggingsarbeid. 50 personer som hadde vært i kontakt med de syke, ble innkalt til undersøkelser. Dette førte videre til at de nye tilfellene ble oppdaget.

De 14 personene som er smittet, har ikke utviklet sykdom, og de kan heller ikke smitte andre, men for å hindre videre utvikling vil de få behandling.

Ifølge Folkehelseinstituttet er utbruddet i Skien større enn det som er normalt i Norge.

Alle de smittede i Skien kommer fra innvandrermiljøer.

Personvernpolicy