Høyesterett står fast på fotoforbud i Kristin-saken

Dommer Mette Trovik i Borgarting lagmannsrett har støtte fra Høyesterett i sitt forbud om fotografering i Kristin-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Dommer Mette Trovik i Borgarting lagmannsrett har støtte fra Høyesterett i sitt forbud om fotografering i Kristin-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lagdommer Mette Trovik i Borgarting lagmannsrett la ned forbud mot filming og fotografering jurymedlemmene i Kristin-saken. Dette fikk pressen til å reagere, men Høyesterett er enig med dommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pressens Offentlighetsutvalgs anke over Borgarting lagmannsretts beslutning om å forby filming og fotografering av jurymedlemmene ble fredag forkastet av Høyesterett.

Lagdommer Trovik var tydelig da hun sendte ut informasjon til mediene om hvordan den nye rettssaken etter drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen i 1999 skulle gjennomføres i Borgarting lagmannsrett.

– Lagmannsretten minner også om at lagrettemedlemmene (juryens medlemmer) ikke skal filmes eller fotograferes. Dette har støtte i langvarig praksis ved lagmannsretten, skriver dommeren, og fortsetter:

– Lagmannsretten nedlegger i denne saken et uttrykkelig forbud mot filming og fotografering av lagrettemedlemmene utenfor ankeforhandlingen. De kan altså ikke filmes eller fotograferes på vei til eller fra rettsmøtet, før lagmannsrettens juridiske dommere kommer inn i salen om morgenen eller i forbindelse med at ankeforhandlingen avsluttes for dagen, skriver Trovik.

Les også: Aktoratets viktigste vitne forklarer seg i Kristin-saken

Obdusenten: Ingen fysisk kontakt med Kristins negler

Kristins kropp ble flyttet etter drapet, sykkel gjemt

Personvernpolicy