Elden vil ta Hemsedal-saken videre

John Christian Elden har overtatt som bistandsadvokat for Andrea Voll Voldum, og vurderer å ta ut en ny anmeldelse eller reise høyere erstatningskrav i den nye omtale voldtektssaken fra Hemsedal.
John Christian Elden har overtatt som bistandsadvokat for Andrea Voll Voldum, og vurderer å ta ut en ny anmeldelse eller reise høyere erstatningskrav i den nye omtale voldtektssaken fra Hemsedal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Advokat John Christian Elden har bedt Riksadvokaten om en begrunnelse for å vedta dommen i voldtektssaken i Hemsedal. Elden gjør dette på vegne av fornærmede i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag skrev han brev til Riksadvokaten der han ber om begrunnelsen, før han tar stilling til 'hvordan saken kan håndteres videre', skriver Aftenposten.

Advokaten representerer nå fornærmede Andrea Voll Voldum i saken hvor tre menn ble frikjent for gjengvoldtekt av den 18 år gamle kvinnen i Hemsedal.

– Det er svært vanskelig å skjønne hvorfor dommen ikke ble anket bare ved å lese den. Slik den er skrevet, skriker den etter å bli anket til Høyesterett og trolig bli opphevet, skriver Elden i en epost til avisen.

Ifølge advokaten er det fem måter å ta saken videre på: ny anmeldelse og tiltale mot de tre mennene med andre straffebestemmelser enn voldtektsbestemmelsene, en gransking av Riksadvokatens vedtak om å ikke anke saken, klage på Riksadvokatens vedtak til Menneskerettighetsdomstolen, fremme erstatningskrav mot Justisdepartementet, eller en økning i voldsoffererstatningen.

Elden har sammen med flere andre jusseksperter tidligere uttalt at dommen burde blitt anket til Høyesterett.

Riksadvokaten har ikke ønsket å kommentere innholdet i Eldens brev.

Les også:

Elden ber om ro rundt meddommerne i Hemsedal-saken

Mener Hemsedal-saken kan ankes til Den europeiske menneskerettsdomstolen

Meddommer fikk hetsende tekstmeldinger etter voldtektsdom

Voldtektsfrikjent mann trues med vold


Personvernpolicy