Uklar årsak bak fjøsbrann der 300 griser døde

Gården der det brant, ligger ved Nattlandsvatnet øst for Erfjord i Suldal. Foto: Ole Jørgen Nøstbakken / Suldalsposten / NTB scanpix
Gården der det brant, ligger ved Nattlandsvatnet øst for Erfjord i Suldal. Foto: Ole Jørgen Nøstbakken / Suldalsposten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fortsatt er det for varmt og farlig til at krimteknikere kan ta seg inn i fjøset som brant i Suldal i Rogaland. Årsaken til brannen der 300 griser døde, er fortsatt ikke kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen om brannen kom ved 17.30-tiden torsdag ettermiddag. Brannen ble slukket etter rundt fem timer. Gården ligger ved Nattlandsvatnet øst for Erfjord. Rundt 300 griser brant inne, mens alle kyrne og 139 griser ble reddet.

– Det er for tidlig å si noe om brannårsaken, forteller lensmann Siri Fisketjøn Indrebø i Sauda og Suldal til NTB.

– Fredag er det for varmt der, og vi må sikre bygget så det er trygt for kriminalteknikerne, fortsetter hun.

Startet i den nyeste delen

Det er utkalt skarpskyttere for å uskadeliggjøre flere gassflasker som er i fjøset og har utvidet seg på grunn av brannen. Politiet har snakket med dem som eier og driver gården, og dette taktiske arbeidet fortsatte fredag.

Lensmannen opplyser at brannen har startet i den nyeste delen av fjøset, som har flere byggtrinn med ulik alder.

– Det er mest skader i den delen som er fra cirka år 2000. Det er også skader på delen fra 1970-tallet, sier lensmannen.

Les også: 300 griser brant inne i fjøsbrann i Rogaland

Brukte gravemaskin

Gårdsbygningen var delt i flere seksjoner og etasjer, og brannmannskapene måtte ta i bruk gravemaskin for å redde ut så mange dyr som mulig. Den ble brukt til å rive ned vegger så grisene kunne komme seg ut og brannmannskaper inn.

Alle kyrne som befant seg i fjøset, ble tatt ut av bygningen. I tillegg til tapet av dyrene er det også store materielle skader.

Noen av dyrene som ble reddet, er fortsatt på gården, mens andre ble fraktet bort torsdag kveld

Personvernpolicy