15.000 har meldt seg ut av Kirken på fire dager

Hittil i år har Den norske kirke mottatt 24.278 utmeldinger og 1.369 innmeldinger
Hittil i år har Den norske kirke mottatt 24.278 utmeldinger og 1.369 innmeldinger Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen 15.053 personer har meldt seg ut av Den norske kirke gjennom den elektroniske løsningen som ble lansert mandag, opplyser Kirken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig har Kirken registrert 549 innmeldinger på de fire dagene som er gått siden den nye løsningen ble tilgjengelig på Den norske kirkes nettsider. De aller fleste utmeldingene kom den første dagen, med 10.854 utmeldinger.

Hittil i år har Den norske kirke mottatt 24.278 utmeldinger og 1.369 innmeldinger.

Ledende biskop i Den norske kirkes bispemøte, Helga Haugland Byfuglien, er ikke overrasket over at mange melder seg ut.

– Vi var forberedt på et betydelig antall utmeldinger og har stor respekt for det enkelte menneskes valg. Disse signalene tar vi alvorlig. Vår oppgave fremover er å gi videre det kristne budskapet og slik formidle hvilken viktig plass kirken kan ha i menneskers liv, sier hun.

Direktør Jens-Petter Johnsen i Kirkerådet tror mange som allerede hadde bestemt seg, benyttet anledningen til å melde seg ut elektronisk, og at dette er årsaken til det høye antallet utmeldinger på mandag.

– Selv om det aldri har vært vanskelig å melde seg ut av kirken, har mange latt være å sende utmeldingsskjema eller rette feil i registeret. Denne selvbetjeningsløsningen gjør det enklere å melde seg ut, sier Johnsen.


Saken oppdateres...