Terrorsiktet 37-åring fengslet i fire uker

Den 37 år gamle syreren som er siktet for deltakelse i en terrororganisasjon, ble i Oslo tingrett torsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble tirsdag pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST), som har overtatt etterforskningen av saken fra Troms politidistrikt. Torsdag ettermiddag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Retten ga PST medhold i begjæringen om fire ukers varetekt.

– Saken fremstår som svært dårlig fundert, og utover det har jeg ingen kommentarer, sier 37-åringens forsvarer, advokat Christian Flemmen Johansen, til NTB.

Terrorsiktelsen kommer nesten to år etter at 37-åringen i begynnelsen av september 2014 kom tilbake til Norge fra Syria sammen med sin daværende kone og deres fem barn under åtte år. Mannen ble tiltalt for å ha tatt de seks med inn i Syria mot deres vilje og tvunget dem til å være der i en måned, men ble frikjent for dette i Senja tingrett. Denne dommen er nå opphevet og saken skal opp på nytt. Men 37-åringen nekter straffskyld for både frihetsberøvelse og deltakelse i IS.

Politiet innrømmet torsdag overfor VG at saken ikke har vært «optimalt håndtert».

– Jeg ser jo, i lys av medieoppslagene som har vært, at saken ikke har vært håndtert på en optimal måte, sier politiadvokat Signe K. Aalling i PST.

Les også: – PST mener terrorsiktet lagde rakettvåpen-manual

Mann pågrepet og terrorsiktet av PST

Terrorsiktet asylsøker fremstilt for varetekt

Personvernpolicy