Isbjørnbinne med unge observert nord for Longyearbyen

Illustrasjonsfoto tatt i 2013. En isbjørn går over isen ved Phippsøya, en av Sjuøyane nord for Nordaustlandet på Svalbard.
Illustrasjonsfoto tatt i 2013. En isbjørn går over isen ved Phippsøya, en av Sjuøyane nord for Nordaustlandet på Svalbard. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

En isbjørnbinne med unge er blitt observert på Diabas nordøst for Longyearbyen på Svalbard, og ser dermed ut til å bevege seg lenger bort fra byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sysselmannen opplyser at isbjørnbinna og ungen har holdt til på Revneset ved munningen av Adventfjorden, men at dyrene nå er observert i nærheten av Diabas lenger nordøst.

– Bjørnene har så langt Sysselmannen kjenner til, ikke gjort noen skade på hytter eller vært i konfrontasjon med folk, men de har ødelagt utstyr på et forskningsfelt i Advent City, opplyser Sysselmannen.

Advent City er en fraflyttet gruvelandsby ved Revneset. Tirsdag kveld ble isbjørnene observert gående i retning Diabas, og Sysselmannen går ut fra at de nå er på vei vekk slik at videre observasjon ikke er nødvendig.

– Hvis bjørnene nærmer seg byen igjen, må det vurderes om det skal gjennomføres tiltak for å få dem unna, understreker Sysselmannen.

Personvernpolicy