– PST mener terrorsiktet lagde rakettvåpen-manual

PST mener den terrorsiktede ingeniøren som var ansatt i Aker Solutions, utarbeidet et dokument som i detalj beskriver ukonvensjonell bruk av rakettvåpen, ifølge VG. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PST mener den terrorsiktede ingeniøren som var ansatt i Aker Solutions, utarbeidet et dokument som i detalj beskriver ukonvensjonell bruk av rakettvåpen, ifølge VG. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener den terrorsiktede Aker Solution-ingeniøren (49) som ble pågrepet i fjor, utarbeidet et dokument som beskriver ukonvensjonell bruk av rakettvåpen, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dokumentet er på flere sider og bærer selskapets navn og logo, ifølge avisen.

– Etterforskningen pågår fortsatt, men vi er nå inne i en avsluttende fase. Jeg ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer til hvordan vi vurderer saken per nå, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST.

Mannen ble pågrepet hos sin arbeidsgiver 11. mai etter at selskapet hadde reagert på nettbruken hans og varslet politiet. Han er siktet etter straffelovens paragraf 147c for å ha spredt informasjon som er egnet for dem som ønsker å begå en terrorhandling. Han nekter straffskyld. Han ble suspendert og senere oppsagt fra Aker Solutions, og 49-åringen har gått til søksmål fordi han mener oppsigelsen er ugyldig. Arbeidstvisten skal opp for Asker og Bærum tingrett i november.

Mannen er irakisk sjiamuslim og tidligere offiser og kom til Norge som flyktning i 1998. Han returnerte til Irak et par år tidlig på 2000-tallet før han kom tilbake i 2006. I flere år tilhørte han Den irakiske nasjonalkongressen, som ble finansiert av CIA.

Han ble løslatt i juni i fjor, da PST mente det ikke lenger var fare for bevisforspillelse.

Personvernpolicy