Eli Hagen valgt ut av juryen i Kristin-saken

Eli Hagen sier at hun har vært meddommer tidligere, og at hun ikke er overrasket over å bli valgt bort av Brynjar Meling.
Eli Hagen sier at hun har vært meddommer tidligere, og at hun ikke er overrasket over å bli valgt bort av Brynjar Meling. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eli Hagen var en av de potensielle jurymedlemmene i rettssaken etter drapet på Kristin Juel Johannessen. Hun ble imidlertid valgt bort av advokat Brynjar Meling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

17 potensielle jurymedlemmer møtte i Borgarting lagmannsrett da rettssaken startet tirsdag morgen.

Brynjar Meling, forsvareren til den drapstiltalte 39-åringen, brukte den såkalte utskytingsretten og valgte ut Eli Hagen og to andre.

Dommeren i saken trakk også ut tre av jurymedlemmene. Elleve personer skal sitte i juryen under rettssaken, men bare ti av dem skal avgjøre skyldspørsmålet når saken er ferdig.

Eli Hagen sier til Dagbladet at hun har vært meddommer tidligere og at hun ikke er overrasket over å bli valgt bort av Meling.

– Jeg skjønte raskt at jeg kom til å bli skutt ut da jeg så at han var forsvarer, sier hun.

Bakgrunn: Kristin-tiltalt tilbake i retten etter 13 år

Brynjar Meling begrunner utvelgelsen med at han har saksøkt Eli Hagens mann, tidligere Frp-leder Carl I. Hagen, på vegne av mulla Krekar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommeren i drapssaken, Mette Trovik, har forbudt mediene å fotografere jurymedlemmene på vei inn og ut av rettslokalet og begrunnet dette i retten med at det er en spesiell sak med mye oppmerksomhet og at jurymedlemmene trenger ro.

Forbudet er påklaget, men klagen er ikke tatt til følge av lagmannsretten. Den skal behandles av Høyesterett.

Les også: Eli Hagen raser mot Frps asylpolitikk