Cohens farvel til norske Marianne

Leonard Cohen (81) skrev et brev til sin norske ekskjæreste Marianne Ihlen da hun lå på dødsleiet i juli i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straks etter at den canadiske sangeren, låtskriveren og forfatteren fikk høre om hennes sykdom, skal han skrevet et brev til henne og sendt det til hennes nære venn Jan Christian Mollestad, som leste det opp for henne, melder TT.

– Det sto: «Så Marianne, vi har kommet til det tidspunktet da vi er blitt så gamle at kroppene våre faller fra hverandre, og jeg tror jeg følger etter deg veldig snart», sa Mollestad til den canadiske radiokanalen CBC søndag.

Marianne Ihlen (81) gikk bort fredag 28. juli, men den norske kvinnen er kjent for hele verden gjennom Cohens sang «So long, Marianne».

– Nå vil jeg bare ønske deg en fin reise. Farvel, gamle venn, skriver Cohen i brevet.

Les også: Leonard Cohens norske ekskjæreste er død

Etter at Ihlen hadde gått bort, skrev Mollestad et brev tilbake til Cohen hvor han fortalte om avskjeden med venninnen.

– Da vi forlot rommet hennes, etter at sjelen hennes hadde fløyet ut av vinduet på leting etter nye eventyr, kysset vi pannen hennes og hvisket dine evige ord: «So long, Marianne», sa Mollestad.

Ihlen og Cohen møttes på øya Hydra, og levde sammen der på 60-tallet. Leonard Cohens diktbok «Flowers for Hitler» fra 1964 er også dedisert Marianne Ihlen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus