Byrådet stiller strengt lærlingkrav i Oslo

Finansbyråd Robert Steen (Ap) kommer med strenge lærlingkrav til Oslo kommune. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Finansbyråd Robert Steen (Ap) kommer med strenge lærlingkrav til Oslo kommune. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslos byråd vil fremme krav om at 10 prosent av arbeidet som gjøres for kommunen, skal gjøres av lærlinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ser at Oslo og Norge mangler fagarbeidere, og utviklingen går i den gale retningen. Vi trenger noe som kan tvinge fram en endring i den utviklingen, sier finansbyråd Robert Steen (Ap) til Dagsavisen.

Per i dag mangler 400 av Oslos elever lærlingplass. Det utgjør omtrent halvparten av dem som har søkt.

Ifølge Steen skal 10 prosent være et absolutt minimumskrav og kontrakter gis kun til de som oppfyller dette. Han presiserer at Oslo kommune med et innkjøps- og driftsbudsjett på 20 milliarder i året, vil være en sterk pådriver til endring.

– Det viktige er at vi ønsker å sette en høy standard for bruk av lærlinger, og går derfor noe høyere enn staten og andre offentlige institusjoner gjør, sier Steen.

Oslos byråd får applaus hos NHO-foreningen Byggenæringens Landsforening (BNL).

– At Oslo går foran med 10 prosent er kjempebra. Det er et signal til alle om at vi må strekke oss, sier administrerende direktør Jon Sandnes i BNL.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus