Sauetyv tatt på fersken i Sogn og Fjordane

Bonden tok sauetyven på fersken søndag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB SCANPIX.
Bonden tok sauetyven på fersken søndag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB SCANPIX. Foto: NTB scanpix

En mann i 40-årene fra Østlandet ble søndag tatt på fersken da han forsøkte å stjele tjue sauer fra en sauebonde i Lærdal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyveriforsøket skjedde på Hemsedalsfjellet på grensen mellom Sogn og Fjordane og Buskerud søndag morgen, og politiet opplyser til NTB at de fikk melding om saken ved 9-tiden.

En mann hadde tatt tjue sauer fra beitemarken og over på en tilhenger, da eieren kom til stedet. Eier fikk tatt hånd om sauene igjen og saken blir anmeldt. Gjerningsmannen har sagt økonomisk vinning var motivet.

– Vi har foreløpig ikke snakket med den mistenkte, men vi vet hvem han er. Han vil bli kontaktet, sier operasjonsleder Wenke Hope i Sogn og Fjordane til NTB.

Saueeieren sier til Sunnmørsposten at sauetyven opplyste at sauene skulle fraktes til Østlandet, der den mistenkte bor. Han ville ikke si hvem som skulle ha tatt sauene.

Ole Bjarne Hovland, leder for Naddvik beitelag forteller til Bergens Tidende at tjue sauer har ganske stor verdi for en sauebonde. Han sier det er snakk om titusenvis av kroner.

– Men flere faktorer spiller inn, for eksempel om det er voksne sauer eller lam. Og mister man tjue sauer må man bygge opp en flokk igjen, og det er ikke bare å kjøpe nye sauer. Det tar tid for sauene å bli vant til et beiteområde, så hvis man hadde plassert nye sauer der, kunne de ha stukket av, forklarer Hovland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus