Regnværet på Østlandet stengte hovedveier

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regnet som høljer ned på Østlandet lørdag fyller kjellere og stenger en rekke veier. Politiet ber folk kjøre forsiktig – eller helst la bilen stå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange biler er blitt fanget av vannet, og brannvesenet rekker ikke å tømme alle hus for vann. Store nedbørsmengder kom på kort tid lørdag morgen, slik at grøfter og avløp ikke greide å ta unna alt vannet.

– Det renner vann inn i kjellere over hele Oslo. Vi har sprengt kapasitet nå, ta kontakt om noen timer, tvitrer Brann- og redningsetaten i byen.

Se vannmassene som flommet inn i Øygardveien på Bekkestua i Bærum kommune.

De ber folk kontakte forsikringsselskapene.

– Skadesaneringsselskaper jobber på høygir for alle forsikringsselskapene for å fjerne vann og rydde opp, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonsrådgiver i If, til NTB.

Sjekk hvordan været blir der du er med ABC Nyheters værtjeneste

Togstans

Feil på signalanlegget og store nedbørsmengde førte også til togstans på Drammenbanen og Askerbanen lørdag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er overvann på Gullhella stasjon, mens torden slo ut signalanlegget på Hvalstad. Vi har folk ute for å reparere og kontrollere, sier presseansvarlig Olav Nordli hos Jernbaneverket til NTB.

Drammenbanen er stengt, og alle tog kjører Askerbanen mellom Asker og Sandvika inntil videre.

Les også: Skypumpe feide inn over Oslo lørdag

Stengte hovedveier

E18 var stengt i begge retninger ved Maritim langs Frognerkilen i Oslo, men ble åpnet igjen for normal trafikk like før klokken 18.

– Det står igjen en vanndam i høyre felt inngående, så kjør forsiktig, skrev veitrafikksentralen på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Granfosstunnelen på riksvei 150 ble også stengt på grunn av oversvømmelse. Da den ble åpnet tok det få minutter før et av feltene igjen måtte stenges. Klokken 18 var den også åpen for trafikk.

I tillegg ble E6 ved Abildsø i Oslo stengt i sørgående retning, mot Vinterbro, på grunn av flom. Denne veien ble åpnet igjen ved 14.30-tiden, etter å ha vært stengt i to timer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

VIDEO: Slik så Makrellbekken t-banestasjon ut lørdag ettermiddag (Artikkelen fortsetter under videoen.)


Les også: Dårlig vær i vente over hele landet

Bilulykke og oversvømte kjellere

Politiet i Asker og Bærum melder på Twitter om at flere biler står fast i vannmassene, og en kvinne ble kjørt til sykehuset etter å ha mistet kontroll over bilen på E18 ved Asker inn mot Oslo. Kvinnen kjørte inn i autovernet, og politiet regner med at årsaken til ulykken er vannplaning.

Både politi og veivesen ber folk om å kjøre spesielt forsiktig for å unngå vannplaning.

Budstikka melder om store mengder vann blant annet på Bekkestua, og brannvesenet må rykke ut til oversvømte kjellere rundt om i både Akershus og Buskerud.

Romerike 110-sentral melder også om oversvømmelser på Lørenskog.

– Ved lunsjtider, rundt klokka 12 og 13, bør det verste være over. Det kan være at det henger igjen noen byger da, men det blir ikke like intenst som det vi har nå, sier Vibeke Thyness, statsmeteorolog, til avisen.