Kongelig skilsmisse overrasker ikke alle

Ari Behn og prinsesse Märtha Louise går hver til sitt, noe som blir omtalt i pressen en rekke steder i Europa. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Ari Behn og prinsesse Märtha Louise går hver til sitt, noe som blir omtalt i pressen en rekke steder i Europa. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også utenfor landets grenser har mediene og leserne fått med seg at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles. Ikke alle er overrasket over nyheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svenske Expressens kongeekspert Johan T. Lindwall sier rett ut at «helt fra første dag har Ari Behn vært en belastning for det norske kongehuset med alle sine kontroversielle utspill», skriver Aftenposten. Lindwall er en av flere som påpeker at også prinsessen har vært kontroversiell.

I Danmark innleder Ekstra Bladet sin sak med å opplyse at prinsessen har tilbudt kurs i å kontakte de døde. På forsiden av nettutgaven sin skriver tabloidavisen at «Skandaleprinsessen skal skilles», men i artikkelen er skandalen borte og overskriften langt mer nøytral.

Tyske medier er også kjent for å følge godt med på det som rører seg i kongelige kretser, og bladet Bunte innleder med «Sjokk! De skilles».

Også lenger sør i Europa har de fått med seg at prinsessen som er nummer fire i arverekken til den norske tronen etter sin lillebror kronprins Haakon og hans to barn, skal skilles. Også her er det noen som konsentrerer seg mest om ektemannen Ari, og det nettavisen ABC omtaler som hans skandale.