Unge som sender sexmeldinger mer utsatt for kjærestevold

Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ungdommer som sender digitale seksuelle meldinger er langt mer utsatt for vold i kjæresteforhold enn andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenhengen kommer fram i en undersøkelse Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) har gjennomført blant 1.028 ungdommer i alderen 14-17 år, skriver forskningsnettstedet Kilden.

– Det er klart høyere forekomst av vold for dem som sender digitale seksuelle meldinger, enn for andre, sier doktorgradsstipendiat Per Moum Hellevik ved NKVTS. Han påpeker at undersøkelsen ikke har sett på årsak-virkning-sammenhenger, men at de to tingene klart henger sammen.

Forekomsten av digital vold er hele fem ganger høyere blant dem som har drevet såkalt «sexting», mens forekomsten av fysisk og psykisk vold er henholdsvis 4 og 3,5 ganger så høy. For seksualisert vold er forekomsten 2,5 ganger så høy.

Definisjonene av vold i denne sammenhengen er ganske vide. Fysisk vold kan være alt fra dytting til knyttneveslag og kvelertak. Seksualisert vold kan spenne fra påtvungne kyss til voldtekt.

Jenter er mer utsatt enn gutter, og de som har eldre kjærester er mer utsatt. Det gjelder også personer som er utsatt for vold hjemme.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus