Norway Cup-trener erkjenner ikke straffskyld

Treneren for et utenlandsk fotballag som deltar på Norway Cup, er pågrepet for seksuelt krenkende atferd mot minst fem norske jenter mellom 14 og 16 år, opplyser politiet til NTB.
Treneren for et utenlandsk fotballag som deltar på Norway Cup, er pågrepet for seksuelt krenkende atferd mot minst fem norske jenter mellom 14 og 16 år, opplyser politiet til NTB. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Treneren for et utenlandsk fotballag på Norway Cup etterforskes for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd mot jenter. Han erkjenner ikke straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Mannen har nå forklart seg og blir sittende i arrest til i morgen. Da vil politiadvokaten komme med en endelig avgjørelse om hva som vil skje videre, sier Grete Lien Metlid, leder for Oslo-politiets avsnitt for vold og seksualforbrytelser til NTB onsdag kveld.

Politiet etterforsker fire saker som omfatter norske jenter mellom 14 og 16 år på Norway Cup. Politiet har opplyst at de ikke spiller på laget til den anmeldte treneren.

I tillegg etterforsker politiet en femte sak.

– En av sakene er en anmeldelse vi fikk tirsdag av en voksen kvinne som ikke deltar på Norway Cup eller har noe med cupen å gjøre. Hun møtte på mannen i Oslo og ble utsatt for seksuelt krekende atferd og gikk til politiet, sier Metlid.

Videre sier hun at mannen bekreftet i avhør å ha møtt kvinnen.

Ikke kjent av politiet

Foreløpig er mannen siktet for seksuelt krenkende atferd offentlig eller uten samtykke, etter straffelovens paragraf 298.

– Han har avgitt forklaring og erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer Joar Berg Henjum.

Mannen, som blir beskrevet som «voksen», er kommet til Norge for å delta på fotballturneringen som går av stabelen på Ekebergsletta i Oslo mellom 31. juli og 6. august. Han skal ikke være en kjenning av politiet, og heller ikke av arrangørene ved Norway Cup, som derimot er godt kjent med laget han trener.

Verken forsvareren eller politiet vil gå ut med ytterligere informasjon om den siktede og ingen vil si noe om hvor han er fra.

– Vi venter med dette blant annet av hensyn til laget, sier Metlid.

Les også: – Norway Cup er fortsatt et trygt sted å være

Utvist fra cupen

Sikkerhetsavdelingen i turneringen sa onsdag at de jobber for å ivareta de involverte etter at mannen ble pågrepet på en skole i Oslo.

– Jentene er ivaretatt og ting har gått sin gang. De er fortsatt med i turneringen og spiller fotball, og det ser ut som det skal gå greit, sier Metlid.

Også laget til den siktede treneren har fått oppfølging.

Treneren er utvist fra arrangementet som regnes som verdens største fotballturnering for barn mellom 6 og 19 år.

Se video: Norway Cups styreleder Terje Lund mener Norway Cup er et trygt sted å være


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus