Meny

Over 1.000 norske SS-soldater identifiseres i ny bok

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en ny bok om norske SS-soldater under andre verdenskrig, er det bilder som identifiserer over 1.000 av de 4.500 nordmennene som vervet seg.

Forfatterne Tommy Natedal og Geir Brenden står bak boken «Norwegian volunteers of the Waffen-SS», som gis ut på et britisk forlag til uken, skriver Dagbladet.

Materialet som ligger til grunn for boken har han og Natedal samlet inn over 30 år. Det er over 1.000 fotografier i den drøyt 500 sider lange boken.

– Jeg har ikke sett mange krigsbøker med så mange bilder, konstaterer Brenden. Allerede som 16-åring begynte han å kontakte tidligere frontkjempere for å avfotografere deres private album. Han forteller at de fleste som ble spurt, var positive.

Les også:  1.300 motstandsfolk vurderes for krigsdekorasjon

– Jeg hadde inntrykk av at de svarte ja, fordi de forsto at det fra vår side ikke var snakk om politisk interesse. Både Tommy og jeg er opptatt av krigshistorie, men ingen av oss har sympatier i retning høyreekstremisme, understreker Brenden.

Alle som er identifisert i boken, blir også omtalt med navn, noe Brenden synes er uproblematisk.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus