SVs «slug hour» vekker internasjonal oppsikt

Den mye omtalte brunsneglen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Den mye omtalte brunsneglen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

SVs forslag om at alle nordmenn skal pukke brunsnegler en time to ganger i året, såkalt Slug Hour, blir omtalt av BBCs «Nyheter fra annetsteds».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Norsk parti foreslår 'Slug Hour' for å takle invaderende skadedyr», skriver BBC med henvisning til en VG-sak. Der kom partisekretær Kari Elisabeth Kaski i SV med forslaget, som er basert på den mer velkjente modellen Earth Hour. Partiet vil ha med folket på en times brunsneglplukking to ganger i året, noe Kaski er sikker på er et forslag som vil slå godt an.

BBC skriver at brunskogsneglen, kalt Spanish slug, er et uønsket syn i europeiske hager. Den sluker det den kommer over, som er alt fra grønne planter til døde dyr. Det finnes en rekke forslag til hvordan en kan bli kvitt sneglen, men en dansk forsker sa i fjor at det eneste som fungerer, er å samle dem i en pose, knytte den sammen og kaste den.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus