Solbergs vara: – Mæland var habil

Thorhild Widvey og Monica Mæland under en pressekonferanse i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Thorhild Widvey og Monica Mæland under en pressekonferanse i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stortingsrepresentant Erik Skutle (H) i Stortingets kontrollkomité mener det er åpenbart at Monica Mæland (H) var habil da hun utnevnte Thorhild Widvey (H) til styreleder i Statkraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skutle, som er vara for statsminister Erna Solberg mens hun sitter i regjering, sier til TV 2 at lovteksten i loven er veldig klar.

– Man er inhabil når det gjelder nærmeste familie eller nære, nære venner. Jeg tror det er ganske åpenbart at det ikke er tilfelle her, så Monica Mæland var habil. Det at man har vært kolleger og er i hverandres bursdagsselskaper, er ikke nok til å være inhabil, sier Skutle til kanalen.

Han mener Arbeiderpartiet, som krever svar fra statsministeren om forholdene, vet at Monica Mæland har holdt seg innenfor reglene og at Justisdepartementets lovavdeling kommer til å fastslå det.

Det var i begynnelsen av juli at Olav Fjell ble erstattet av Thorhild Widvey som styreleder for Statkraft. Ifølge rikskringkasteren ønsket ikke Fjell selv å gå av.

Mæland og Widvey er partifeller og satt sammen i regjeringen da sistnevnte var kulturminister mellom 2013 og 2015.

Les også:

Jussprofessorer mener Mæland må vise fram SMS-er

Ap ber Mæland offentliggjøre SMS-er

Næringsministeren ber om habilitetsvurdering

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus