Rema 1000-egg ble til kylling

Overraskelsen ble stor for Lene Andersen da hun klarte å klekke egg fra Rema 1000. Resultatet ble kyllingen «Rema». Bildet er en illustrasjon. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Overraskelsen ble stor for Lene Andersen da hun klarte å klekke egg fra Rema 1000. Resultatet ble kyllingen «Rema». Bildet er en illustrasjon. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lene Andersen la 18 økologiske egg fra Rema 1000 i rugemaskin. Resultatet ble kyllingen «Rema».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tok 21 dager å klekke de økologiske eggene fra Solvinge, skriver Framtid i Nord.

– En venninne sa at jeg måtte prøve å klekke dem, og mest på artig gjorde jeg det, sier Lena Andersen.

Det er første gang Andersen har forsøkt seg på klekking av butikkegg, og hun ble veldig overrasket over at det kunne gi liv til en kylling. Fra før av har hun nemlig tre andre kyllinger klekket fra gårdsegg kjøpt lokalt.

Kommunikasjonssjef Øyvind Arum i Rema 1000 kaller klekkingen et mirakel.

– Eggene gjennomlyses og kvalitetssikres før de ender nedkjølt i en butikk. Så når noen benytter rugekasse og får til å klekke en kylling er ikke dette annet enn et lite mirakel, sier Arum.

Les også: Fjordland tilbakekaller kyllingsuppe

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus