Vegvesenet vurderer strakstiltak etter bussulykken i Valldal

En person omkom og flere ble skadd da en buss kjørte av veien på riksvei 63 ved Gudbrandsjuvet i Valldal lørdag.
En person omkom og flere ble skadd da en buss kjørte av veien på riksvei 63 ved Gudbrandsjuvet i Valldal lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Statens vegvesen skal undersøke om det er behov for strakstiltak på veistrekningen hvor en ukrainsk turistbuss kjørte av veien lørdag. En person omkom og 14 ble skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turistbussen kjørte i alt 40 ukrainske turister. Like etter ulykken ble det opplyst at 14 av dem ble skadd, og at to av disse hadde alvorlige skader.

– Vi kommer til å se på strekningen og se om det er noen mindre tiltak som vi kan gjøre. Det er ikke sikkert at denne strekningen er dårligere enn andre på fylkesvei 63, men vi kommer til å ta en kikk på den, sier seksjonsleder Lisbeth Smørholm i Statens vegvesen til NRK.

Vitner avhørt

Politiet avhørt flere vitner mandag.

Turistbussen kolliderte først med en personbil. Den ble kjørt av en politimann som ikke var i tjeneste da ulykken skjedde. Ifølge Sunnmørsposten kjørte bilen i motsatt retning av bussen.

Sjåføren er ansatt ved Ålesund politistasjon, men politiet har foreløpig ikke ønsket å komme med flere detaljer om ham.

Etterforskning flyttet

Etter en habilitetsvurdering har Møre og Romsdal politidistrikt ifølge avisen plassert etterforsknings- og påtaleansvar i henholdsvis Kristiansund og Molde, for å få tilstrekkelig avstand til de involverte i ulykken.

Fungerende påtaleleder Elin Drønnen sier at statsadvokaten skal ta stilling til spørsmål om settepolitimester med tanke på påtaleansvaret i saken i løpet av mandag.

Det er foreløpig ikke kjent hva som førte til kollisjonen.

Les også:

– Alle på ulykkesbussen var ukrainere

Turistbussen var borti personbil før ulykken i Valldal

En omkommet og flere skadd i bussulykke på Sunnmøre

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus