Færre døde i drukningsulykker i sommer

Hittil i år har 50 omkommet i drukningsulykker. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
Hittil i år har 50 omkommet i drukningsulykker. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

50 mennesker har omkommet som følge av drukning hittil i år. Det er sju færre enn på samme tid i fjor. Historisk lavt, opplyser Norsk Folkehjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juli druknet seks personer, viser tall fra Norsk Folkehjelp , som aldri før har registrert så få drukninger midt på sommeren.

Det har i gjennomsnitt druknet 20 personer i Norge i juli, og også juni – med åtte drukninger – lå godt under gjennomsnittet på over 13 omkomne.

– Dette er gledelige tall og en utvikling vi håper fortsetter over tid, sier Jon Halvorsen, enhetsleder for redningstjeneste og førstehjelp i Norsk Folkehjelp.

Les også: Førstehjelp ved drukningsulykker

Alle de omkomne var menn, og som i fjor er fall fra land årsaken til over halvparten av drukningene i Norge. 26 omkom etter å ha falt fra land eller brygge i elv, sjø eller vann, viser statistikken. I fjor var tallet 58.

– Det er mange som tilbringer sommerdagene på eller ved vannet. Vi ønsker derfor at mange flere bruker redningsvest også når de er i aktivitet på brygga eller kaia, ikke bare når de er ute i båt, sier Halvorsen.

Les også: Kraftig økning i drukningsulykker etter fall fra brygge eller land

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus