Johansen vil ha flere kjente profiler på valglistene

Byrådsleder Raymond Johansen (t.h.) vil ha flere kjente profiler på valglistene, som for eksempel byrådskollega Geir Lippestad. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Byrådsleder Raymond Johansen (t.h.) vil ha flere kjente profiler på valglistene, som for eksempel byrådskollega Geir Lippestad. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslos byrådsleder, Raymond Johansen (Ap), er bekymret for at partienes nominasjonsprosesser fyller listene med navn velgeren ikke har hørt. Han vil ha fram flere kjente profiler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er interne nominasjonsprosesser i partiene som bestemmer hvordan valglistene til Stortinget skal se ut. Antall lokallag som støtter en kandidat i fylkeslaget, sikrer vedkommende plass på stortingslisten, skriver Dagsavisen.

– Du kan på en måte blåse i folk og velgere hvis du greier å overbevise nok lokallag og noen fraksjoner, slik at du blir nominert. Det blir mer et spill. Det blir så introvert, sier Johansen.

– Det er folk som stiller høyt oppe på listene som ingen har hørt om, sier Johansen. Byrådslederen mener nominasjonsprosessene må åpnes opp for å øke den demokratiske legitimiteten, men han vedgår at han ikke vet hvordan.

– Det må være en kamp. Det må være der ute blant folk. Blant annet er det fylker i Ap som har rådgivende uravstemning blant medlemmene.

Johansen trekker fram byrådskollega Geir Lippestad som eksempel på en kjent profil som har gitt seg i kast med politikken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus