Paven vil ikke sidestille islam og terrorisme

Islam og vold er ikke to sider av samme sak, sier pave Frans i forbindelse med et angrep på en prest i en kirke i Frankrike. Sosial ulikhet og forguding av penger er blant hovedårsakene til terrorisme, hevder han.

Pave Frans ombord «The papal plane» på vei fra et besøk i Krakow, Polen. Foto: Filippo Monteforte / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pave Frans ombord «The papal plane» på vei fra et besøk i Krakow, Polen. Foto: Filippo Monteforte / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Hvis jeg snakker om islamsk vold, må jeg også snakke om katolsk vold. Ikke alle muslimer er voldelige, sier pave Frans til journalister om bord i paveflyet på vei hjem fra et besøk i Polen. Paven forsvarer at han ikke nevnte islam da han fordømte drapet på en katolsk prest i Frankrike, et angrep IS hevder å stå bak.

– I nesten alle religioner er det alltid en liten gruppe fundamentalister. Vi har dem også. Hver dag i avisene leser jeg om vold i Italia. En dreper sin kjæreste, en annen dreper sin svigermor, og disse er døpt katolikker, sier pave Frans.

Han sier Europa må se på sine nærmere omgivelser.

– Terrorisme gror der pengenes Gud blir satt først og hvor det ikke er andre valg.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden