Meny

Paven vil ikke sidestille islam og terrorisme

Pave Frans ombord «The papal plane» på vei fra et besøk i Krakow, Polen. Foto: Filippo Monteforte / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Pave Frans ombord «The papal plane» på vei fra et besøk i Krakow, Polen. Foto: Filippo Monteforte / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Islam og vold er ikke to sider av samme sak, sier pave Frans i forbindelse med et angrep på en prest i en kirke i Frankrike. Sosial ulikhet og forguding av penger er blant hovedårsakene til terrorisme, hevder han.

– Hvis jeg snakker om islamsk vold, må jeg også snakke om katolsk vold. Ikke alle muslimer er voldelige, sier pave Frans til journalister om bord i paveflyet på vei hjem fra et besøk i Polen. Paven forsvarer at han ikke nevnte islam da han fordømte drapet på en katolsk prest i Frankrike, et angrep IS hevder å stå bak.

– I nesten alle religioner er det alltid en liten gruppe fundamentalister. Vi har dem også. Hver dag i avisene leser jeg om vold i Italia. En dreper sin kjæreste, en annen dreper sin svigermor, og disse er døpt katolikker, sier pave Frans.

Han sier Europa må se på sine nærmere omgivelser.

– Terrorisme gror der pengenes Gud blir satt først og hvor det ikke er andre valg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus