Åpen for alle - alltid

Politiet håper obduksjon gir svar om Tromsø-drap

Den døde kvinnen ble funnet i en leilighet i Røstbakken i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Den døde kvinnen ble funnet i en leilighet i Røstbakken i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet vil i løpet av uken fortsette avhøret med 27-åringen som er siktet for å ha drept ekskjæresten Linn Olsen Uteng i Tromsø. Siktede er samarbeidsvillig, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Lørdag ettermiddag hadde vi et cirka tre timer langt avhør med siktede, og vi har avtalt å fortsette med avhør til uka, uten at dette er tidfestet, sier Morten Pettersen, stasjonssjef ved politiet i Tromsø, til NTB.

Han forteller at politiet opplever den drapssiktede 27-åringen som samarbeidsvillig.

– Han forklarer seg og er samarbeidsvillig. Det er et godt utgangspunkt. Vi skal sette oss ned mandag morgen for å gjøre opp status i saken, og vil kunne komme med mer informasjon da, sier Pettersen.

Pettersen forteller videre at politiet trolig vil holde en pressekonferanse i løpet av mandag, hvor de regner med å kunne presentere noen foreløpige svar fra obduksjonsrapporten.

Det er fortsatt uklart hvordan 27-åringen stiller seg til drapssiktelsen, og Pettersen ønsker foreløpig ikke å kommentere dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Drapssiktet i Tromsø forklarer seg for politiet

Utvist asylsøker (27) siktet for drap på Tromsø-kvinne (32)

Kvinne funnet død i Tromsø– mann siktet for forsettlig drap

– Hadde årelangt forhold

Heller ikke forsvarer Helen Jenssen ønsker å kommentere hvordan siktede stiller seg til drapssiktelsen.

– Hva som er kommet fram i avhør, ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg er opptatt av å ivareta min klient og samarbeide med politiet, sa hun til Nettavisen lørdag kveld.

– Jeg ønsker også å få fram at selv om min klient er utvist fra Norge, så har han hatt lovlig opphold her. Han har hatt et årelangt forhold til avdøde, men utover det ønsker jeg ikke å si mer, fortsetter Jenssen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Varetektsfengslet

Den utviste asylsøkeren, som sier han er fra Kongo, er siktet for drapet på ekskjæresten. Hun ble funnet død torsdag kveld.

Uteng var fra Tromsø, og ifølge lokale medier arbeidet hun omsorgstjenesten i Tromsø kommune. Politiet bekrefter at Uteng og den siktede tidligere har hatt en relasjon, men håper vitneavhør vil gi dem nærmere svar på hvordan forholdet mellom dem har vært den senere tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ble 27-åringen varetekstfengslet i fire uker, hvorav de første to ukene i full isolasjon og med brev- og besøksforbud hele perioden.

Politiet opplyser også at det er for tidlig å si noe om motivet og at de arbeider fortsatt med vitneavhør for å kaste nytt lys over saken.

Kvinne funnet død i Tromsø– mann siktet for forsettlig drap