Politiansatt var involvert i bussulykken i Valldal

En person er bekreftet omkommet og flere ble skadd da en buss kjørte av veien på Rv 63 ved Gudbrandsjuvet i Valldal.
En person er bekreftet omkommet og flere ble skadd da en buss kjørte av veien på Rv 63 ved Gudbrandsjuvet i Valldal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

En ukrainsk mann mistet livet i en turistbussulykke i Valldal i Møre og Romsdal lørdag. Bussen kolliderte først med en personbil ført av en polititjenestemann, som da ulykken skjedde ikke var i tjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Føreren var ansatt ved Ålesund politistasjon, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt søndag kveld, men politiet vil foreløpig ikke komme med flere detaljer om personbilføreren.

En habilitetsvurdering av politimesteren i Møre og Romsdal vil bli foretatt av Statsadvokaten, som også vil avgjøre spørsmålet om settepolitimester.

Ukjent årsak

Nøyaktig hva som forårsaket ulykken der en ukrainsk turistbuss som fraktet omtrent 40 ukrainske turister kjørte av veien og veltet lørdag, er ikke kjent.

Politiet er imidlertid ferdig med den første fasen av etterforskningen, og vil i dagene fremover avhøre vitner til ulykken.

Fungerende påtaleleder, politiinspektør Elin Drønnen, vil ovenfor NTB ikke si mer om ulykken før etterforskningen har kommet lenger.

Les også: – Alle på ulykkesbussen var ukrainere

Turistbussen var borti personbil før ulykken i Valldal

En omkommet og flere skadd i bussulykke på Sunnmøre

En på intensivavdeling

Like etter ulykken ble det opplyst at i alt 14 personer ble skadd, og at to av disse hadde alvorlige skader.

Flere var fastklemt inne i bussen, som havnet opp ned i en grøft ved Gudbrandsjuvet, og flere hadde mer eller mindre alvorlige sår, brudd og klemskader.

Føreren av personbilen er ansatt i politiet, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Føreren av personbilen er ansatt i politiet, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I en pressemelding søndag ettermiddag opplyser imidlertid Helse Møre og Romsdal at samtlige av de skadde foreløpig er utenfor fare.

Ni av dem med lettere skader ble utskrevet søndag, mens fem blir liggende ved Molde og Ålesund sykehus inntil videre.

En kvinne i 60-åra med moderate skader blir værende på intensivavdelingen.

Til Trollstigen

Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.23 lørdag, og operasjonsleder Arild Reite i Møre og Romsdal politidistrikt opplyser til VG om at det ikke var mistanker om at noen av sjåførene hadde kjørt med promille.

Fylkesvei 63 ved Grønning i Valldal ble lørdag stengt, men ble i firetiden natt til søndag åpnet igjen med full fremkommelighet.

De rundt 20 uskadde ukrainerne som var involvert i ulykken, ble tatt imot av kriseteamet i Norddal kommune, og tilbrakte søndagsnatten på Muritunet rehabiliteringssenter, opplyste varaordfører Per Magnus Berdal til NTB.

Personvernpolicy