Fin flyt i trafikken ved fellesferiens slutt

Vegtrafikksentralen har full oversikt over trafikken, og overvåker totalt 1100 ITV-kameraer og 95 tunneler. Vegtrafikksentralen besvarer også henvendelser på telefon fra trafikanter som lurer på hvor lang tid de vil bruke hjem fra ferien. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Vegtrafikksentralen har full oversikt over trafikken, og overvåker totalt 1100 ITV-kameraer og 95 tunneler. Vegtrafikksentralen besvarer også henvendelser på telefon fra trafikanter som lurer på hvor lang tid de vil bruke hjem fra ferien. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mandag er fellesferien over, og mange nordmenn reiser hjem fra ferie i løpet av søndagen. Follotunnelen er åpen hele helgen, men det ventes ekstra trafikk på E18 sørfra, samt ved Larvik og i Lierbakkene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Trafikken er ganske spredt over helgen, og det ikke bare i dag folk kjører hjem, men vi har de to siste timene allerede sett at trafikken har økt merkbart, sier Christofa Key-Nilsen, trafikkoperatør i Statens vegvesen, til NTB søndag klokken 15.

Heldigvis er det få problemer ved de mest brukte veiene hjem fra hytter, hus og andre feriesteder rundt om i Norge.

Det er ikke meldt problematisk vær, og det er heller ingenting spesielt å melde angående fjellovergangene, opplyser Vegtrafikksentralen.

Flaskehalser

På E18 sørfra inn mot Oslo, der veien snevres inn til to kjørefelt, er det ventet stor trafikk i helgen.

– Det er en vanlig flaskehals. Det er mange hytter og feriehjem i det området, så vi forventer stor trafikk, forteller Key-Nilsen.

Også på E6 fra Svinesund i samme retning er det ventet stort trafikalt trykk, og som følge av dette ble Follotunnelen midlertidig åpnet. Ett løp blir imidlertid stengt igjen etter klokken 21.00 søndag, og veivesenet har bedt reisende belage seg på kø mandag.

– I tillegg forventer vi en del ekstra trafikk ved fergeavgangene, så de som eventuelt tar ferger fra Vestlandet og videre må belage seg på det, sier Key-Nilsen.

Veiarbeid

I tillegg til de vanlige flaskehalsene pågår det også veiarbeid ved enkelte strekninger som fører til begrenset kapasitet på veiene.

Brynstunnelen har siden mars kun hatt ett kjørefelt åpent i hver retning, mens ved Larvik er det innsnevret til ett felt grunnet veiarbeid.

– Det er også begrenset kapasitet i Fosskollentunnelen ved Lierbakkene fra Drammen mot Oslo, grunnet arbeid på strekningen, sier Key-Nilsen.

Ettersom eventuelle køer skapes av stor trafikk, kan ikke Vegvesenet anbefale noen alternative ruter, men oppfordrer folk til å kjøre varsomt.

– Det beste er å følge trafikken i køen, holde jevn fart, og ikke forsøke på noen dumme forbikjøringer, oppfordrer trafikkoperatøren.

Personvernpolicy