Kongelig tusenårsfeiring i Sarpsborg

Kong Harald går sammen med Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) (t.h.) i det han ankommer markeringen av Sarpsborg bys tusenårsjubileum fredag ettermiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Kong Harald går sammen med Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) (t.h.) i det han ankommer markeringen av Sarpsborg bys tusenårsjubileum fredag ettermiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kong Harald feiret sammen med sarpingene at det er 1.000 år siden hans fjerne forgjenger, kong Olav den hellige, grunnla Sarpsborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Byen deres har opplevd både motbør og oppgangstider. I dag er Sarpsborg et levende sentrum i Østfold. Og i dag – på Olavsdagen, når vi markerer at det er 1000 år siden Olav kom seilende opp elven, er Sarpsborg en multikulturell by som henter impulser utenfra – slik også kongen den gangen gjorde, sa kong Harald i sin tale fredag.

Olsokdagen i år er det 1.000 år siden Olav Haraldsson, senere kjent som Olav den hellige, kom seilende opp Glomma og grunnla middelalderbyen Borg i 1016. Derfor regnes olsokdagen som Sarpsborgs gebursdag.

Dagens konge ble tatt imot av blant andre ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap), skriver Sarpsborg Blad.

– Det er virkelig en stor glede for meg å ønske dere alle hjertelig velkommen til denne store festdagen. Det er en særlig glede at deres majestet har kommet, det setter både jeg og Sarpsborg umåtelig stor pris på, sa ordføreren.

Personvernpolicy