Flere syrere får familiegjenforening i Norge

RÅDE: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i møte med Amira Ahmed og Ahmed Ahmed (kurdere fra Syria) i ett bebodd telt i ankomstsenteret i Råde.
RÅDE: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i møte med Amira Ahmed og Ahmed Ahmed (kurdere fra Syria) i ett bebodd telt i ankomstsenteret i Råde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hittil i år er flertallet av dem som har fått familiegjenforening i Norge syrere. En kraftig økning fra samme periode i fjor, ifølge UDI.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I første halvår av 2016 fikk 1.096 syrere tillatelse til familiegjenforening, ifølge UDI. Det er en kraftig økning fra samme periode i fjor, hvor det ble gitt 260 tillatelser. I 2014 ble det bare gitt 50 slike tillatelser.

Statistikken for første halvår viser også at antallet som har fått familiegjenforening er det høyeste tallet på fire år. Totalt 8.230 personer fikk tillatelse.

I listen over innvilgede familietillatelser for folk fra land utenfor EU, følger Thailand med 886 personer, Filippinene med 624 personer og Eritrea med 617 personer.