Åpen for alle - alltid

Fakta om drapssaker i Norge i 2016

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hittil i år har politiet startet etterforskning av 14 drapssaker her i landet. I tillegg kommer to voldssaker med dødelig utfall. I 2015 var det 23 drap, ifølge Kripos' statistikk, som kun omfatter forsettlige og overlagte drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

* 9. januar: En kvinne i 40-årene dør av skuddskader i en bolig i Gran kommune i Oppland. Hendelsen omtales først som et vådeskudd, og ektemannen i 50-årene blir siktet for uaktsomt drap. Senere er siktelsen skjerpet til forsettlig drap.

* 13. februar: En somalisk mann i 30-årene blir knivstukket og skadd i en bolig i Kongsberg sentrum. Han dør på sykehuset. En annen mann i 30-årene, også han somalisk statsborger, er siktet for forsettlig drap.

* 26. februar: 63 år gamle Mahmoud Mohammadi – opprinnelig fra Iran – blir funnet drept i en leilighet på Hånes i Kristiansand. Kona og sønnen blir pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. De blir senere løslatt, før kona på ny pågripes i saken.

* 4. mars: En mann i 50-årene blir funnet livløs i en leilighet på Tøyen i Oslo og blir erklært død på stedet. To menn på 49 og 56 år er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

* 7. mars: Terje Jensen (83) blir funnet død på Gulset i Skien. Den 52 år gamle sønnen hans er siktet for drap.

* 23. mars: En kvinne i 50-årene blir funnet død i en leilighet på Flisa i Hedmark. Ektemannen på 45 år er siktet for drap.

* 21. april: En 64 år gammel kvinne blir funnet død i en bolig i Lier i Buskerud. Den 36 år gamle sønnen hennes blir pågrepet og siktet for forsettlig drap. Senere er siktelsen skjerpet til overlagt drap.

* 24. april: Trude Brenna Aasen (38) blir funnet død på Åsen i Os kommune i Hordaland. Den 41 år gamle fraseparerte ektemannen hennes er siktet for drap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

* 29. april: En 34 år gammel mann blir funnet drept og delvis oppstykket i en koffert ved en boligblokk på Ammerud i Oslo. Tre menn og en kvinne er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

* 15. mai: En kvinne i slutten av 70-årene blir funnet død i en branntrapp i en blokk på Tøyen i Oslo. En mann i 60-årene er siktet for drap, mens en mann i 50-årene er siktet for drap eller medvirkning til dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen

* 8. juni: En 43 år gammel mann blir slått ned på gata i Drammen og dør senere på sykehus. En 37 år gammel mann er siktet for å ha utøvet volden.

* 14. juni: En kvinne (35) blir knivstukket utendørs på Trosterud i Oslo og blir erklært død på stedet. Den 41 år gamle ektemannen hennes er varetektsfengslet, siktet for drap. Mannen er norsk statsborger, opprinnelig fra Afghanistan. Den drepte kvinnen var russisk borger. Paret har tre barn sammen.

* 16. juni: 58 år gamle Mona Nordaas blir drept på Evanger i Voss. En 43 år gammel mann, som bodde hos kvinnen, er siktet i saken.

* 9. juli: En litauisk mann i 20-årene blir funnet død på en gård i Lånke i Stjørdal i Nord-Trøndelag. Fire landsmenn er siktet for grov kroppskrenkelse eller medvirkning til dette.

* 17. juli: En mann i 30-årene blir funnet død på et hotellrom i Oslo, og politiet mener han har blitt forgiftet en eller to dager før. En mann i slutten av 30-årene er siktet for forsettlig drap.

* 28. juli: En kvinne blir funnet død i en leilighet i Tromsø. En mann er siktet for forsettlig drap. (©NTB)