Åpen for alle - alltid

Store nedbørsmengder ventet flere steder

OBS: Det er sendt ut OBS-varsel flere steder i landet. Følg med for å unngå slike skader som Moi i Rogaland opplevde for en tid tilbake.
OBS: Det er sendt ut OBS-varsel flere steder i landet. Følg med for å unngå slike skader som Moi i Rogaland opplevde for en tid tilbake. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både i Møre og Romsdal og i Ofoten og Sør-Troms er det ventet lokalt så store nedbørsmengder tirsdag at det er fare for både oversvømmelser og jord- og flomskred.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meteorologisk institutt har sendt ut et såkalt OBS-varsel for disse regionene der det advares om til tider voldsomt regnvær. I Møre og Romsdal vil nedbøren komme tidlig på tirsdagen, og i løpet av tolv timer er det snakk om 30-50 millimeter nedbør.

I Ofoten og Sør-Troms kan kraftige byger gi 20-40 millimeter nedbør på bare seks timer.

– Det er fare for lokale oversvømmelser, små jordskred og/eller flomskred der bygene treffer, opplyser Meteorologisk institutt i varselet.

Folk som bor på Nordvestlandet og fra nord i Nordland og den sørlige delen av Troms, bes følge med på både værradaren og oppdatert informasjon på Yr.no og Varsom , som er NVEs informasjonstjeneste. (©NTB)