14-åring truet med rettssak av amerikansk IT-selskap

En 14 år gammel gutt fra Stavanger har mottatt en epost fra det amerikanske IT-selskapet Kromtech hvor selskapet beskylder ham for bakvaskelse og ærekrenkelse etter at han kritiserte selskapet på sin Youtube-kanal. Foto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX
En 14 år gammel gutt fra Stavanger har mottatt en epost fra det amerikanske IT-selskapet Kromtech hvor selskapet beskylder ham for bakvaskelse og ærekrenkelse etter at han kritiserte selskapet på sin Youtube-kanal. Foto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix

En 14 år gammel gutt fra Stavanger har mottatt trusler om rettssak fra IT-selskapet Kromtech etter å ha anklaget selskapet for svindel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Stavanger Aftenblad. Gutten har etter fire kritiske videoer lagt ut på nettstedet YouTube mottatt en epost hvor selskapet truer med søksmål og en erstatning på opp mot 60.000 dollar.

14-åringen har fjernet tre av videoene hvor han kritiserer selskapet for å svindle kundene til å kjøpe Kromtechs programvare mot virus, samt skrive falske brukeranmeldelser.

Den tidligere eieren av Kromtechs programvare MacKeeper mottok et massesøksmål i 2014 hvor kundene beskyldte selskapet for utydelig markedsføring og løgn. Søksmålet endte den gang i forlik, og selskapet trengte ikke å tilstå skyld. Kundene mottok da refusjon.

Jussprofessor Hans Fredrik Marthinussen ved Universitetet i Bergen sier til Stavanger Aftenblad at Kromtech har en dårlig sak mot 14-åringen, ettersom han er et barn, og fordi videoene legges ut i Norge.

Personvernpolicy