Politiet etterlyser vitner etter vannscooterulykke ved Frøya

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet etterlyser vitner etter at en mann i slutten av tenårene ble fraktet til sykehus med redningshelikopter etter en vannscooterulykke vest for Trondheim søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Siden vi ikke har anledning til å prate med mannen på grunn av hans helsetilstand, ønsker vi å få kontakt med vitner i området, som kan forklare hendelsesforløpet, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Trond Hangaas, til NTB søndag kveld.

Politiet har tatt blodprøver av mannen. De etterlyser også den gule vannscooteren tenåringen benyttet, som de ønsker å undersøke. Politiet tror at noen har tatt den med til land, uten å ha meldt fra.

– Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Mannen er ved bevissthet, men ikke ved god nok helse til å bli avhørt, sier Hangaas.

Mannen ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim, etter å ha blitt funnet drivende i sjøen ved Mausund i Frøya i Sør-Trøndelag søndag formiddag.

Foreløpige opplysninger tilsier at mannen var alene da ulykken skjedde.

Politiet fikk melding om en vannscooter som drev fire-fem hundre meter fra land rundt klokken 14.30. Mannen ble funnet av den samme melderen, som var en båtfører med legeutdannelse. Han startet hjerte- og lungeredning og fikk fraktet den unge mannen inn til land.