Meny

Stor Pride-parade i Norges nest minste kommune:

– Her går det an å være homo på bygda!

STORT PRIDE I LITEN KOMMUNE: Initiativtaker Helmer Langskjær vifter glad med regnbueflagget i spissen på historiens andre Pride-opptog i det vesle øysamfunnet Træna. Foto: Leif Steinholt / Helgelands Blad

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I landets eldste fiskevær gikk flere i Pride-tog fredag, enn det er innbyggere i kommunen.

– Vi har jo store homoparader på store plasser. I fjor tenkte jeg at det må gå an her i en av verdens minste kommuner også!

Det sier Helmer Langskjær, en av de ca. 500 fastboende i øykommunen Træna på Helgeland, til ABC Nyheter to dager etter et fantastisk oppmøte til historiens andre Pride-opptog på Træna.

Han regner med at det gikk mellom 600 og 1000 deltakere i Pride-toget, den lokale utgaven av arrangementer verden over til beste for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.

I Oslo var det også rekorddeltakelse i årets Pride.

– Det er artig å vise at det går an å være homo og på bygda! Det er ikke akkurat noe homsemiljø her, men man vet jo om folk på Helgeland. Her på øya er det meg, mannen min og rådmannen, forteller Langskjær.

Men mange av de andre i kommunen hadde stor glede av å stille opp sammen med tilreisende til den årlige Trænafestivalen som avsluttes i dag.

– Det sies at det kan være vanskelig å være homo på små steder. Hvordan er det på Træna?

– Jeg er ekstremt heldig. Det har aldri vært noe problem her, selv om jeg vet at det er et stort problem andre plasser, sier Langskjær, som er innfødt og jobber på vannverket i kommunen.

Les også: KrFs fylkesledere splittet om deltakelse i Pride-parade

I Oslo fikk Frp-statsråd Solveig Horne kastet en barberskum-kake i ansiktet da hun gikk i Pride-opptoget.

I NATURSKJØNNE OMGIVELSER: Pride-parade i Helgeland-kommune med 500 innbyggere. Foto: Leif Steinholt / Helgelands Blad
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus