Virke mener det går for tregt å få flyktninger i arbeid

Inger Lise Blyverket er direktør for arbeidslivspolitikk i Virke. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Inger Lise Blyverket er direktør for arbeidslivspolitikk i Virke. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

 Virke-direktør Inger Lis Blyverket mener regjeringen bruker altfor lang tid på å godkjenne en ordning som skal gjøre det lettere for flyktninger å komme seg ut i arbeidslivet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordningen innebærer å bruke korte intervjuer til å vurdere og dokumentere kvalifikasjonene til flyktninger som kommer til Norge. Den er allerede utviklet og kan i praksis starte umiddelbart, men ligger foreløpig til vurdering hos Kunnskapsdepartementet, skriver VG.

– Jeg synes det er overraskende at dette er en så seig prosess. Myndighetene har sagt at de ønsker å få flyktninger i jobb så raskt som mulig. Nå legger de skylden på manglende koordinering departementet og direktorater imellom. Dette er byråkrati på sitt verste, koblet opp mot manglende politisk handlekraft, sier Blyverket, som er direktør for arbeidslivspolitikk i arbeidsgiverorganisasjonen Virke.

Les også: Syv tiltak for å få flyktninger ut i jobb

Kunnskapsdepartementet kan ikke svare på hvor lang tid det vil ta å vurdere forslaget til intervjuordning.

– Vi mottok forslaget først nå i juni. Vi vil se på hvordan dette kan fungere sammen med de mange tiltakene som regjeringen har satt i gang, skriver politisk rådgiver Magnus Thue (H) i Kunnskapsdepartementet i en epost til avisen.

Les også: Ingen flyktning-lønn i Venstre