Alle reddet da charterbåt sank i Oslofjorden

Se Redningsselskapets egen video fra Oslofjorden. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle de 156 personene om bord kom fra det i god behold da en charterbåtgrunnstøtte og sank ved Nesoddtangen i Oslofjorden lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 124 år gamle båten Johanna var på bluescruise innerst i Oslofjorden da den traff svabergene like ved Nesoddtangen og begynte å ta inn vann.

– Vi har ikke oversikt over hendelsesforløpet, ut over at det er ganske åpenbart at den har truffet bunnen, men vi vet ikke noe om årsaken til dette, forteller operasjonsleder Pål-André Thorsby i Øst politidistrikt til NTB. Natt til søndag opplyser han at redningsoppdraget er formelt avsluttet og at ingen er savnet etter hendelsen. Det var 149 passasjerer og en besetning på 7 om bord da båten forliste.

– Vi jobber nå med å sikre båten, og det vil være vakthold på stedet i natt. I tillegg tar vi opp forklaringer for å prøve å finne ut hva som har skjedd, opplyser Thorsby. Det ble foretatt rutinemessig promillekontroll, men Thorsby understreker at det ikke er mistanke om rus.

– Skipperen blåste til null.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding lørdag klokken 21.22 om at båten tok inn vann. En redningsskøyte, en politibåt og en brannbåt deltok i redningsaksjonen. I tillegg ble en Sea King fra Rygge og en luftambulanse fra Lørenskog kalt inn for å bistå.