Meny

Alle reddet da charterbåt sank i Oslofjorden

Se Redningsselskapets egen video fra Oslofjorden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de 156 personene om bord kom fra det i god behold da en charterbåtgrunnstøtte og sank ved Nesoddtangen i Oslofjorden lørdag kveld.

Den 124 år gamle båten Johanna var på bluescruise innerst i Oslofjorden da den traff svabergene like ved Nesoddtangen og begynte å ta inn vann.

– Vi har ikke oversikt over hendelsesforløpet, ut over at det er ganske åpenbart at den har truffet bunnen, men vi vet ikke noe om årsaken til dette, forteller operasjonsleder Pål-André Thorsby i Øst politidistrikt til NTB. Natt til søndag opplyser han at redningsoppdraget er formelt avsluttet og at ingen er savnet etter hendelsen. Det var 149 passasjerer og en besetning på 7 om bord da båten forliste.

– Vi jobber nå med å sikre båten, og det vil være vakthold på stedet i natt. I tillegg tar vi opp forklaringer for å prøve å finne ut hva som har skjedd, opplyser Thorsby. Det ble foretatt rutinemessig promillekontroll, men Thorsby understreker at det ikke er mistanke om rus.

– Skipperen blåste til null.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding lørdag klokken 21.22 om at båten tok inn vann. En redningsskøyte, en politibåt og en brannbåt deltok i redningsaksjonen. I tillegg ble en Sea King fra Rygge og en luftambulanse fra Lørenskog kalt inn for å bistå.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus