Meny

Ung mann døde etter grillulykke i Dyreparken

Politiet har satt opp sperringer etter at en mann i 20-årene ansatt i Dyreparken i Kristiansand døde etter en arbeidsulykke lørdag morgen. Foto: Eirin Margrethe Fidje / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel slovakisk sesongarbeider ansatt i Dyreparken i Kristiansand døde lørdag etter en arbeidsulykke med en gassgrill.

Mannen ble erklært død på sykehuset i Arendal etter at han ble hardt skadd av en eksplosjon i grillen lørdag morgen, opplyser Agder politidistrikt lørdag ettermiddag.

– Etterforskerne har avsluttet sitt arbeid på stedet, men vi kan ikke si noe mer om detaljene rundt hva som har skjedd før etter helgen, sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til NTB.

– Stor sorg

Administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, opplyser at ulykken skjedde ved inngangen til Kaptein Sabeltanns Verden – sjørøverlandsbyen i Dyreparken.

– Det er med stor sorg og tristhet at vi har mottatt melding om at vår sesongansatte er død. Våre tanker går til pårørende og ansatte som har vært involvert i hendelsen, sier Aamot til NTB lørdag ettermiddag.

Ulykken med gassgrillen skjedde ved et av parkens spisesteder før parken hadde åpnet for publikum, opplyser Dyreparken i en uttalelse.

Arbeidstilsynet er involvert i saken, og grillen er tatt ut av drift.

– Blir ivaretatt

Aamot sier de involverte blir ivaretatt og får profesjonell hjelp.

– Vi har redusert dagens skuespilleropptredener. Det går stillferdig for seg. Vi regner med at alt skal gå som normalt fra og med søndag, sier Aamot.

Beredskapsgruppen i Dyreparken ble samlet lørdag formiddag, og de pårørende er varslet. Politiet fikk melding om ulykken klokken 08.57.

Planen var å sende den hardt skadde 22-åringen til Ullevål sykehus i Oslo for behandling, men mannen ble altså erklært død på sykehuset i Arendal.

To andre ansatte ble lettere skadd i ulykken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus