Lørenskog-skyting: Ni siktet for ulovlig bevæpning

Se intervju med innsatsleder Roy Alkvist på åstedet natt til fredag.

Ni personer er pågrepet etter skyteepisoden i Lørenskog torsdag kveld. Alle ni er siktet for grov, ulovlig bevæpning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De pågrepne er norskpakistanere i 20-årene, som er kjent av politiet fra tidligere forhold. Ingen ble skadd da noen begynte å skyte utenfor Egon-restauranten ved kjøpesenteret Triaden klokka 21.53 torsdag kveld.

Politiinspektør Harald Holmsen i Øst politidistrikt, sier til NTB at de ni er siktet for grov bevæpning på offentlig sted, etter straffelovens paragraf 189a.

Politiet skal gjennom helgen vurdere spørsmålet om varetektsfengsling, men eventuelle fengslingsmøter vil ikke skje før mandag.

Etterforskningen pågår for fullt, og politiet oppfordrer eventuelle vitner til å ringe politiet på telefon 64 84 20 00.

Les bakgrunn: Siktede etter Lørenskog-skytingen er kjenninger av politiet

En slåsskamp ble etterfulgt av en skyteepisode ved uteserveringen til Egon restaurant på kjøpesenteret Triaden på Lørenskog torsdag kveld. Foto: Magnus Muri Nygren / ABC Nyheter
En slåsskamp ble etterfulgt av en skyteepisode ved uteserveringen til Egon restaurant på kjøpesenteret Triaden på Lørenskog torsdag kveld. Foto: Magnus Muri Nygren / ABC Nyheter

– Uavklart sak

Politiinspektøren sier saken fortsatt er uavklart og at avhørene vil fortsette gjennom helgen.

På spørsmål om ser på skyteepisoden som et gjengoppgjør svarer Holmsen at de ikke ønsker å kommentere dette av hensyn til etterforskningen. Av samme grunn ønsker ikke politiet å kommentere hva slags våpen som ble brukt, eller om det er gjort beslag i saken.

– Men det er avfyrt mer en ett skudd, sier Holmsen.

Dramatisk

Vitner forteller at de opplevde situasjonen som dramatisk.

– Det var akkurat som på film. Folk slengte seg ned på gulvet. Det var også barn på restauranten. Etter skytingen kom det flere biler kjørende, så de kastet seg inn i dem og kjørte, og sekunder senere var alle borte, forteller en mann til avisen.

– Jeg har aldri før sett så mange utrykningskjøretøy, pluss politihelikopteret, fortalte en annen.

– Løsnet flere skudd

Et annet vitne forteller til VG at to grupper med menn begynte å bråke utenfor restauranten Egon.

– En av mennene kastet en stol, og det endte med en vill slåsskamp. Så ble det løsnet flere skudd, forteller øyenvitnet og sier en mann som satt på uteserveringen utenfor restauranten var nær ved å bli truffet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus