Tre fengslet i voldtektssak på Kongsberg

Tre menn er varetektsfengslet i fire uker siktet for voldtekt av en ung kvinne i Kongsberg natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle tre ble i Eiker, Sigdal og Modum tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll, melder TV 2.

To av de tre mennene erkjenner samleie med kvinnen, men mener det var frivillig fra hennes side.

– Min klient tar siktelsen til etterretning og forstår alvoret, men erkjenner ikke straffskyld. Han erkjenner å ha vært på stedet, men ikke samleie mot hennes vilje, sier advokat Haakon Fredrik Borgen, som representerer én av de siktede.

Den tredje mannen nekter også straffskyld, i tillegg benekter han at han har hatt seksuelt samkvem med fornærmede eller at han kjenner til kvinnen i det hele tatt, opplyser forsvarer Ole-Håkon Ellingsen.

I alt fem menn ble siktet i saken torsdag, men to av dem ble løslatt etter at politiet ikke har funnet grunnlag for fengsling. Den unge kvinnen kjente ingen av dem fra før.

– Mer enn én gjerningsmann

Politiet fikk melding om saken klokken 4 natt til torsdag. Kvinnen var på vei hjem fra byen og har forklart at hun ble trukket inn i et bolighus, hvor hun skal ha blitt voldtatt av én eller flere menn. Krimsjef Morten Ole Pedersen ved Kongsberg politistasjon, betegner saken som grov, men avviste torsdag å kalle det en gruppevoldtekt.

– Det er mer enn én gjerningsmann, sa han til Dagbladet.

Brutt opp dør

Samtlige fem som ble pågrepet er i 20-årene. Huset der voldtekten skal ha funnet sted er bopel for én eller to av dem, opplyser politiet til Dagbladet.

Natt til fredag har noen brutt opp verandadøren på boligen, men det er ikke kjent om noen har vært inne i huset som politiet ser på som et åsted.

– Dette er forkastelig. Her kan noen ha ødelagt bevis i en veldig viktig sak for oss. Det å eventuelt ødelegge bevis for politiet anses som svært alvorlig, sier Pedersen til Laagendalsposten.

Avhør med tolk

De fem pågrepne er alle unge menn med utenlandsk bakgrunn, ifølge politiet.

Samtlige satt fredag i avhør, med tolk – men politiet ønsker ikke å opplyse hvilket språk det ble tolket til under avhøret.

Pedersen vil heller ikke utdype hvilken nasjonalitet de fem siktede har, eller hvorvidt de er asylsøkere eller ei, men sier at samtlige oppholder seg lovlig i landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus