Siktede etter Lørenskog-skytingen er kjenninger av politiet

Alle de pågrepne etter skyteepisoden var kjenninger av politiet. Se video.

Politiet jobber fortsatt med å få full oversikt over skyteepisoden på Lørenskog torsdag kveld. Åtte norskpakistanere, som er kjent for politiet fra før, er pågrepet og siktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det har vært en skyteepisode rett utenfor Egon på Triaden. Det har formentlig vært noe slåssing forut for dette, og så har det blitt løsnet skudd i forbindelse med den slåsskampen, sier politiets innsatsleder på stedet, Roy Alkvist, til ABC Nyheter.

Episoden fant sted en drøy time før stengetid for Egon-restauranten. Politiet fikk den første meldingen klokken 21.53.

– Det er gjort noen anholdelser og formentlig også noen pågripelser, og det er på bakgrunn av de vitneopplysningene som har kommet fra stedet og de opplysningene vi besitter, forklarer innsatsleder Alkvist.

Ved 3-tiden natt til fredag opplyser Bjørn Roger Sønsterud i Øst politidistrikt til VG at åtte personer er siktet og venter på å bli avhørt. Politiet driver også med vitneavhør for å skaffe seg full oversikt over hva som har skjedd.

Innsatsleder Roy Alkvist i Øst politidistrikt. Foto: Magnus Muri Nygren / ABC Nyheter
Innsatsleder Roy Alkvist i Øst politidistrikt. Foto: Magnus Muri Nygren / ABC Nyheter

– En vill slåsskamp

Et tosifret antall personer skal ha befunnet seg på spisestedet da tumultene startet. Disse er tatt hånd om av helsepersonell, og har blitt tilbudt krisehjelp.

– En av mennene kastet en stol og det endte med en vill slåsskamp. Så ble det løsnet flere skudd, forteller et øyenvitne til VG.

Et vitne sier til avisen at en person som satt på uteserveringen var nære ved bli truffet.

En slåsskamp ble etterfulgt av en skyteepisode ved uteserveringen til Egon restaurant på kjøpesenteret Triaden på Lørenskog torsdag kveld. Foto: Magnus Muri Nygren / ABC Nyheter
En slåsskamp ble etterfulgt av en skyteepisode ved uteserveringen til Egon restaurant på kjøpesenteret Triaden på Lørenskog torsdag kveld. Foto: Magnus Muri Nygren / ABC Nyheter

Ingen meldt skadet

Så vidt politiet foreløpig vet, er ingen personer skadet.

– Jeg kjenner ikke til at noen personer på stedet er skadet fysisk, sier innsatsleder Alkvist til ABC Nyheter.

En glassvegg på uteserveringen er imidlertid knust, trolig som følge av skudd.

Operasjonsleder Bjørn Roger Sønsterud i Øst politidistrikt opplyser til NTB at det natt til fredag søkes etter mulige flere involverte.

– I tillegg til dem som er innbrakt, søker vi i området etter flere mulige involverte. Det gjør vi både basert på vitneutsagn og fordi vi ikke har full oversikt ennå, sa Sønsterud torsdag kveld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus