Meny

Vegvesenet frykter lange køer når Follotunnelen stenger

Follotunnellen på E6 mellom Son og Vestby må stenges for vedlikehold, noe som kan føre til kødannelser og trafikkporblemer. Her fra en episode i 2009 da en trailer kjørte i bergveggen inne i tunnelen og tok fyr. Arkivfoto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen advarer om at det kan oppstå tidvis lange køer på E6 når deler av Follotunnelen stenges for utbedringsarbeid denne sommeren.

– Frem til nå har vi nattestengt ett løp, men holdt begge løp åpne på dagtid. Men fra og med 11. juli er vi nødt til å holde stengt ett løp hele døgnet for å få gjort utbedringsarbeidene, forteller prosjektleder Thomas Kalleberg i en pressemelding.

Vegvesenet oppfordrer trafikanter til å kjøre om Osloveien og fylkesvei 120 Patterød-Elvestad, og E18 Elvestad videre til Oslo.

– De som må kjøre E6 må forberede seg på kø, særlig i rushtiden. De bør derfor beregne ekstra god tid, sier Kalleberg.

Follotunnelen skal blant annet oppgraderes med et nytt system for automatisk deteksjon av brann, ulykker og fremmedlegemer i veibanen med direkte varsling til Vegtrafikksentralen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus