Meny

Flere går ut av grunnskolen uten karakterer

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall elever som avslutter grunnskolen uten karakter i over halvparten av fagene, er doblet siden 2009. Urovekkende, mener lederen i Utdanningsforbundet.

I fjor ble 2.665 elever stående «uten grunnskolepoeng», noe som betyr at de manglet karakter i mer enn halvparten av fagene, skriver Aftenposten. Det tilsvarer 4,2 prosent av avgangselevene i 10. klasse. I 2009 var andelen 2,2 prosent, til sammen 1.352 elever.

Det kan være flere grunner til at elever ender opp uten karakter i åtte eller flere fag og dermed blir stående uten grunnskolepoeng. Ifølge Statistisk sentralbyrå gir tallene begrenset mulighet til å skille mellom årsakene til at hver elev ikke vurderes. De aktuelle elevene mister ikke retten til videregående opplæring, men er sikret dette på særskilt grunnlag.

Utdanningsforbundets leder, Steffen Handal, sier doblingen de siste årene er urovekkende.

– Dette er ikke en utvikling vi ønsker. Jeg vil derfor oppfordre skolemyndighetene til å undersøke nærmere hva som ligger bak. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus