Fylkesmannen oppretter likevel tilsyn mot Tysfjord

Fylkesmannen i Nordland har besluttet at det skal gjennomføres et tilsyn mot Tysfjord kommune etter at det er avdekket mange seksuelle overgrep i kommunen, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Tilsyn får vi komme tilbake til, sa fylkesmann Hill-Marta Solberg til VG tidligere denne uken.

Nå har fylkesmannen besvart en henvendelse fra Felleslista og Senterpartiet i Tysfjord om fylkesmannens oppfølging av kommunen, der de ber om at nødvendigheten av en tilsynssak vurderes på nytt.

– Svaret kom tirsdag kveld. Der sier hun at det blir gjennomført tilsyn, sier Filip Mikkelsen i Felleslista Tysfjord til VG.

I svarbrevet skriver fylkesmannen at flere har oppfattet at det ikke vil bli opprettet tilsynssak, men hun er klar på at det eneste hun har ment var at det ikke var riktig på nåværende tidspunkt. Rammene for tilsynssaken skal være klar i månedsskiftet august/september, og da vil det bli klart når tilsynet gjennomføres.

I alt 11 personer, samtlige lulesamer, har fortalt VG at de er blitt utsatt for seksuelle overgrep i Tysfjord kommune i Nordland. VG skriver at de har kjennskap til ytterligere 47 overgrepshistorier fra Tysfjord de siste 30 årene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus